Головне "досягнення" фюрера зараз: Вступ Фінляндії до НАТО - погана новина для Путіна, - CNN

Вступ Фінляндії до НАТО стане поганою новиною для президента країни-агресора РФ Володимира Путіна. Так, протяжність сухопутного кордону РФ з країнами Альянсу стане ще більшою. Про це пише CNN, передають Патріоти України.

Аналітик видання Люк Макгі зазначає, що, за даними НАТО, Росія має близько 1,2 тис. км сухопутного кордону з п'ятьма членами НАТО. Вступ до Альянсу Фінляндії, з якою РФ має 1280 км спільного кордону, зробить її формально союзником США у військовому сенсі, пише CNN.

"Крім того, що приєднання Фінляндії стане поганою новиною для Кремля, це буде великим благом для НАТО", – вважають у виданні.

Так, незважаючи на відносно невелике населення, Фінляндія є серйозною військовою державою, неофіційно пов'язаною із Заходом. Її армія десятиліттями використовує американське обладнання, сумісне із союзниками з НАТО. Це означає, що вона може легко приєднатися до місій Альянсу, якщо захоче це зробити, пояснює CNN.

Як відомо, перед вторгненням в Україну Путін заявив, що, на його думку, НАТО підійшло надто близько до РФ і має повернутися до кордонів 1990-х років, до того, як сусіди Росії або колишні країни СРСР приєднаються до військового альянсу.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.