Головне, щоб Путіна любили: Туркменія шокує новими обмеженнями для населення, чоловікам забороняють носити шорти в публічних місцях

У столиці Туркменістану Ашхабаді чоловіки і жінки в шортах отримують попередження від поліцейських, які зупиняють їх на вулицях. Співробітники правоохоронних органів не пояснюють причин своїх дій. Про це повідомляє туркменська служба "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Крім того, як пише видання з посиланням на свідка, 7 вересня чоловік прийшов у відділення Туркмено-турецького банку поряд з торговим центром «15 років Незалежності», щоб отримати свою зарплату, але його не пустили.
«Поліцейський біля входу сказав йому, що той прийшов в шортах і тапочках і в такому вигляді не можна входити в банк. Поліцейський сказав йому, щоб той повернувся додому і надів нормальні штани, і тільки після цього він зможе увійти всередину банку», - цитує розповідь свідка цього інциденту видання.
За його словами, один із співробітників банку попросив поліцейського впустити його цього разу, так як він довго чекав в черзі. Але поліцейський відмовився. Свідок розповідає, що співробітник правоохоронних органів попередив інших людей в черзі в банк, що тепер «громадяни, які приходять в громадські місця в шортах або тапочках, всередину допускатися не будуть».
Журналістам не вдалося отримати коментарі в Управлінні внутрішніх справ Ашхабада, а також в Туркмено-турецькому банку. У Туркменістані вже більше 20 років діють вимоги до зовнішнього вигляду працівників держустанов і учнів вишів: зокрема, їм заборонено носити шорти. Але в останні роки влада намагається контролювати зовнішній вигляд і звичайних громадян.
У липні туркменська служба "Радіо Свобода" розповідала, що в Фарапському і Дарганатінському етрапі поліцейські затримували жінок за те, що ті були в джинсах або облягаючих і коротких сукнях, а також за макіяж і фарбування волосся.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...