"Головне завдання нині - отримати "Нептуни" якомога скоріше й грамотно застосовувати": Командувач ВМСУ розповів, коли найпотужніші ракетні комплекси України надійдуть на озброєння

Ракетні комплекси «Нептун», які пройшли повний комплекс випробувань на полігонах Одещини, надійдуть на озброєння ЗСУ в 2021 році. Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» заявив командувач ВМС ЗСУ Олексій Неіжпапа, зазначають Патріоти України.

За його словами, зараз головне завдання - отримати «Нептун» якомога швидше і грамотно його застосовувати. На першому етапі заплановано три дивізіони берегових ракетних комплексів - два на Чорному морі, один на Азовському.
Нагадаємо, «Нептун» - це крилаті ракети української розробки. Ракетний комплекс здатний знищувати бойові кораблі класів крейсер, есмінець, фрегат і корвет, а також десантні, танкодесантні кораблі і транспорти, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп. Ракети можуть вражати ціль в складних метеорологічних умовах при активній вогневій і радіоелектронній протидії.
Випробування завершені цього літа. Генеральний директор КБ «Луч» Олега Коростельова вважає, що ВСУ можуть взяти на озброєння «Нептун» вже до вересня. Дивізіон ракетних комплексів може бути поставлений в українську армію до кінця 2021 року.
До складу дивізіону входять: 6 уніфікованих пускових установок УСПУ-360, 6 транспортно-заряджаючий машин ТЗМ-360, 6 транспортних машин ТМ-360, рухомий командний пункт дивізіону РКП-360. На озброєнні також знаходиться 72 ракети Р-360.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...