Головні досягнення і провали команди Зеленського: Американський аналітичний центр дав фахову оцінку

В аналітичному центрі Atlantic Council оцінили останні кроки і заяви президента України Володимира Зеленського та його команди, вказавши на сильні і слабкі сторони нової української влади, зазначають Патріоти України. Відповідний матеріал опубліковано на сайті центру.

Серед позитивних моментів зазначено обрання Олексія Гончарука (і котрий наразі не знає, як відмитись від скандальної заяви про Приватбанк та Коломойського.-ПУ), який раніше займався поліпшенням ділового клімату країни, прем'єр-міністром, а також багатообіцяючі заяви про зростання економіки і створення нових робочих місць.

Оптимізм на Заході викликали плани нової влади очистити митницю, приватизувати державні компанії, виправити Податковий і Трудовий кодекси, легалізувати продаж сільгоспугідь.

"Багато що змінилося на минулому тижні. По-перше, публічно з'явився олігарх Ігор Коломойський. По-друге, президентська адміністрація почала проштовхувати некоректні законопроекти через контрольований нею парламент і прийняла ряд рішень, які можуть означати тільки одне: Зеленський консолідує владу. Україна швидко переключається на президентську республіку з парламентсько-президентської системи, яку передбачає її Конституція. І найгірше те, що його мало що може зупинити", - йдеться в матеріалі

Відзначається, що зустріч Зеленського з Коломойським відбулася за день до того, як представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) прибули до Києва. При цьому МВФ наполягає на тому, щоб "ПриватБанк" залишився націоналізованим, а олігарх бореться з усіх сил, щоб повернути його.

Ще одним тривожним сигналом є ситуація навколо екс-глави Національного банку України Валерія Гонтаревої, яка спочатку потрапила в аварію, а після невідомі спалили машину її сина і будинок.

Провалом нової влади є те, що Зеленський підтримує видимість боротьби з олігархами, але насправді ніяких активних дій у цьому напрямку не робить.

Серед досягнень влади називається зняття недоторканності з нардепів, але побоювання викликає занадто швидке прийняття рішень новою Верховною Радою - у парламентаріїв немає часу читати або обговорювати законопроекти. Крім того, в законопроекті про покарання для корупціонерів-чиновників за незаконне збагачення є серйозні недоробки, які не дозволять покарати дійсно винних.

У результаті аналітики підкреслюють, що у України є відмінний шанс змінити ситуацію: стати справжньою західною країною, куди хочуть прийти інвестори, і вирішити проблему "витоку мізків", але швидке прийняття законів, переважання швидкості над якістю і змістом - не найкращий спосіб це зробити.

"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...