Головні невдахи Четвертого рейху знову разом: Путін викликав на закриту нараду опальних Шойгу та Герасимова

Президент країни-агресорки Росії Володимир Путін проводить закриту нараду із представниками Міноборони Росії. Про це, як пишуть російські ЗМІ, повідомив речник російського президента Дмитро Пєсков, передають Патріоти України.

За словами речника Кремля, Путін проводить нараду з міністром оборони Сергієм Шойгу та начальником Генштабу Збройних сил РФ Валерієм Герасимовим. Про тему зустрічі наразі не повідомляється.

Для зустрічі президент Росії Володимир Путін прибув на полігон Сергіївський у Приморському краї РФ, де відбувається активна фаза стратегічних командно-штабних навчань «Схід-2022».

«Наразі Путін проводить нараду з представниками міністерства оборони. Там і міністр оборони Шойгу, і начальник Генштабу Герасимов. Нарада закрита», – повідомив речник Путіна. Пєсков також зазначив, що Путін спостерігатиме за військовими навчаннями «Схід-2022».

Як відомо, 1 вересня в РФ стартували великі навчання «Схід-2022», які охоплять сім військових полігонів Східного військового округу та акваторії Охотського та Японського морів. За даними Міноборони РФ, до маневрів залучать 140 літальних апаратів, 60 бойових кораблів, катерів і кораблів забезпечення. Також відомо, що у маневрах беруть участь 50 тис. військових і 5 тис. одиниць озброєння та техніки.

За сценарієм навчань в акваторії Японського моря ВМС РФ та Китаю проведуть спільні практичні дії щодо оборони морських комунікацій і районів морської економічної діяльності. Крім цього, будуть відпрацьовані дії з ураження кораблів і сил морського десанту умовного супротивника. Для цього застосують ракети й артилерію. Навчання завершаться 7 вересня.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у військовому керівництві РФ на тлі невдалого ходу війни в Україні виникла криза. Британській розвідці вдалося дізнатися про претензії Путіна до Шойгу щодо управління військами. Шойгу фактично відсторонений від реального керівництва військами в Україні, а про хід війни Путіна інформують оперативні командири, які безпосередньо відповідають за бойові дії.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...