​Головнокомандувач силами НАТО в Європі розповів, скільки обіцяної бронетехніки вже в Україні

Головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал США Крістофер Каволі заявив, що українська армія своєчасно отримає всю необхідну зброю для очікуваного наступу. Про це інформує Welt, передають Патріоти України.

За його словами, понад 98 відсотків обіцяної бойової техніки вже доправили до України. "Я дуже впевнений, що ми забезпечили їх необхідними матеріалами, і що ми продовжуватимемо надавати поставки для підтримки їхніх операцій", — сказав він Конгресу США. "Згідно з моделюванням, яке ми дуже ретельно провели з ними, українці перебувають у хорошій позиції для контрнаступу проти російських військових".

Каволі також додав, що сухопутні сили Росії сьогодні більші, ніж вони були на початку війни, незважаючи на численні втрати у боях проти України. Зокрема, РФ втратила лише 80 літаків і досі має близько тисячі винищувачів.

Нагадаємо, у Мережі активно обговорюють, що Україна активно готується до контрнаступу, який, нібито мав розпочатися навесні, проте трохи затримується.

Окупанти ударили по дитячій залізниці у Харкові (фото)

неділя, 19 травень 2024, 19:05

Зазначається, що обійшлося без постраждалих. Постраждала також територія Центрального парку міста, розташованого поруч із дитячою залізницею. Зокрема, у будівлях кінотеатру та ресторану вибито вікна. Також поруч із парком – кладовище. Там внаслідок уда...

Зросла кількість жертв російського обстрілу бази відпочинку біля Харкова (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:15

До шести зросла кількість загиблих унаслідок удару російських окупантів 19 травня по базі відпочинку в Малоданилівській територіальній громаді біля Харкова. Про це поінформувала в Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Ран...