Головнокомандувач ВМСУ прокоментував повернення до Одеси героїчних МБАК "Вишгород", "Нікополь" та буксиру "Яни Капу"

Після відновлення силами ВМС ЗС України рейдового буксиру «Яни Капу» він повернувся у пункт базування в місті Одеса.

«Яни Капу» повернувся до Одеси

Інформацію про його прибуттям сьогодні, 1 травня 2020 року, опублікувало місцеве видання «Думская».

Напередодні, його було помічено серед плавскладу ВМС ЗС України в Очакові під час візиту Міністра оборони Андрія Тарана:

Рейдовий буксир «Яни Капу» на початку квітня 2020 року в Очакові

Раніше в коментарі для Телерадіостудії Бриз МО України Командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко розказав, що роботи по його відновленню були здійсненні особовим складом (на відео з 1:42):

Роботи проводились на території військово-морської бази ВМС ЗС України в Очакові, куди буксир прибув 20 листопада 2019 року.

Напередодні малий броньований артилерійський катер «Нікополь», що разом з «Яни Капу» та катером «Бердянськ» 25 листопада 2018 року був захоплений Росією у нейтральний водах Чорного моря, був спущений на воду у Миколаєві після проведення ремонтних робіт.

Найбільш постраждалий внаслідок російської агресії ні Чорному морі катер «Бердянськ» має прибути на Миколаївський суднобудівний завод незабаром.

Загалом же раніше озвучувалось, що захоплені у 2018 році та повернуті Росією в листопаді 2020-го року українські військові кораблі вийдуть у море до початку літа 2020 року.

Джерело




Опублікував: Андрій Савчук

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...