Головному редактору російського ЗМІ дали 25 діб арешту за репост жарту, в котрому у Путіна розгледіли приховану погрозу


У Росії суд заарештував на 25 днів головного редактора видання “Медіазона” Сергія Смирнова за те, що він зробив репост. Про це повідомляє російське видання “Медиазона”. Смирнова затримали ще 30 січня. Після цього його випустили з відділення поліції під зобов’язання з’явитися до суду.

Надалі на журналіста склали протокол про те, що той повторно порушив закон про організацію проведення мітингу. При цьому підставою для складання протоколу стала запис, репост якої Смирною зробив у соціальній мережі Twitter.

Уточнюється, що Смирнов пожартував з приводу своєї схожості з вокалістом музичного гурту “Тараканы” Дмитром Спіріним, який підтримував опозиціонера Олексія Навального.

У поліції вирішили, що таким чином (ретвітом) Смирнов закликав на участь у мітингах проти влади “необмежену кількість учасників”.

На суді журналіст говорив, що його свого часу також плутали з репером Оксимороном і також жартують про його схожість з іншими музикантами.

Смирнов підкреслив, що йому, як головному редактору, не коректно закликати людей ходити на мітинги, більше того, не ходить і сам.

У свою чергу прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков вважає протокол на Смирнова “абсолютно логічним”.

Пригоди Дональда Фредовича з порноакторкою. Суддя заявив Трампу, що той може сісти за грати

вівторок, 7 травень 2024, 8:15

Екс-президент в свою чергу заявив, що готовий ризикнути можливістю ув’язнення. Суддя Хуан Мерчан, який здійснює нагляд за процесом Дональда Трампа у справі пов'язаною із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс, погрожує ув’язнити колишнього ...

На концерті Кобзона триває тисячний аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 7 травня

вівторок, 7 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 07.05.24 орієнтовно склали: