Головний біль "слуг": Кіберполіція не шукає пранкерів та творців телеграм-каналів, які "зливають" компромат на партію влади

Ніхто із "жертв" останніх гучних скандалів не написав заяву у поліцію.

Кіберполіція України не розшукує осіб, причетних до створення телеграм-каналів, які публікують компромат на політиків. Про це розповів керівник відділу протидії злочинам у сфері обігу протиправного контенту та телекомунікацій, капітан поліції Андрій Мірошниченко, передають Патріоти України.

За словами поліцейського, його підлеглі моніторять та аналізують Мережу постійно, аби виявити ознаки злочину у розміщеній інформації, однак "зливи" на політиків до цієї категорії не відносяться.

"Саме про ці випадки – здійснюється моніторинг безпосередньо тоді, коли до департаменту надійшло звернення громадянина щодо того, що відносно нього вчиняються якісь неправомірні дії. Тоді вже відбувається моніторинг", - каже Мірошниченко.

Загалом правоохоронець радить депутатам та чиновникам бути пильними, коли переписуються у месенджерах. Підмічати манеру переписки своїх співбесідників – якою мовою пишуть, які символи і емоджі зазвичай використовують, і у разі сумнівів, перевіряти опонента.

"Якщо у людини є сумніви, що вона переписується безпосередньо з цим абонентом – вона може завжди йому зателефонувати та спитати чи це вона чи ні. Або зателефонувати спільним знайомим чи сім’ї. Крім того, якщо є такі випадки і особа не може встановити з ким вона переписувалася чи надала свої дані – завжди можна звернутися до департаменту кіберполіції чи зворотній зв’язок на сайті або за телефоном 102 до Нацполіції", - зазначив поліцейський.

Джерело: ТСН.ua

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...