​Головний матюкальник України стане лицарем Командорського хреста, заснованого союзником Гітлера​

Вища державна нагорода Угорщини. Засновано 1922 року адміралом Міклошем Хорті, регентом Угорського королівства. У 1939 році як вищий ступінь ордена був доданий Великий хрест зі Святої Угорської Короною. У 1991 році орден відновлений в колишньому статусі.

На найближчому національному святі в Угорщині ексголову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля нагородять державною нагородою Угорщини - Командорським хрестом. Про це міністр МЗС Угорщини українофоб Петер Сійярто заявив на пресконференції в Береговому 16 липня, , зазначають Патріоти України.

"Під час найближчого національного свята в Угорщині пан Москаль буде нагороджений Командорським хрестом. Це вища державна нагорода Угорщини за громадські заслуги перед державою. Ми дуже цінуємо діяльність пана Москаля за часи його керівництва Закарпаттям, він зробив багато для розвитку цього регіону, він будував дружбу між угорцями та українцями," - сказав Сійярто.

"Ми часто нагороджували політиків із сусідніх країн такими нагородами," - сказав Сіярто та додав, що, на його думку, це стане приводом для гордості в Україні.

Нагадуємо, Геннадій Москаль очолював Закарпатську ОДА з липня 2015 року до квітня 2019, під час скандального обговорення п.7 закону "Про освіту" займав сторону угорської сторони та критикував український закон, наголошуючи, що "мовна" стаття не повинна торкатися угорської меншини і "урізати" вже наявні права.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...