Головний прокурор Міжнародного кримінального суду прокоментував візит Путіна до Монголії

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан прокоментував відмову Монголії арештовувати російського диктатора Володимира Путіна. Він розповів, що наразі це все контролюється суддями, передають Патріоти України.

«Що стосується Монголії, так це публічна інформація, що Путін там був. Є спеціальна процедура в Римському статуті щодо роботи з такими випадками, коли держава не співпрацювала із судом. Відповідно це все контролюється суддями. Надалі коментувати не буду. Але судді цього свідомі. Ми знаємо що відбулося», – зауважив прокурор.

Карім Хан додав, коли ігнорується виконання ордера на арешт, то відбувається генеральне засідання усіх держав членів (Підписанти Римського статуту, – ред.) і відповідно приймається рішення.

Війна може закінчитися вже восени? ЗМІ розповіли, на що зробив ставку Зеленський

вівторок, 10 вересень 2024, 16:18

На тлі обмежених перспектив на фронті та ризику скорочення військової допомоги з боку ключових союзників, український лідер Володимир Зеленський працює над "планом перемоги", який має на меті змусити Росію припинити військову агресію вже цієї осені. Пр...

Це ускладнює ситуацію: ЗСУ критично бракує запчастин до західної техніки, - Bild

вівторок, 10 вересень 2024, 15:50

СУ не вистачає запчастин для західного озброєння, через що вони не можуть використовувати значну частину поставлених Німеччиною, Нідерландами та Італією танкових гаубиць, які виведені з ладу. Про це пише Bild, передають Патріоти України. Ситуація із з...