Головотяпство "нових обличь" чи держзрада? Водна блокада Криму під загрозою зриву. Дамба руйнується, а нову Зеленський сказав - не будуватиме, - ЗМІ (відео)

Коло КПВВ "Каланчак" біля адміністративного кордону з окупованим Кримом руйнується дамба на 91-му кілометрі Північно-Кримського каналу, яка перекриває воду до півострова, повідомляють Патріоти України з посиланням на сюжет "5 каналу".

У Херсонській області цю тимчасову греблю в 2014-му власними силами спорудили місцеві фермери. Використовували для зведення 6-метрової перешкоди для води мішки з піском і металеві конструкції.

Тепер люди помічають, що споруда стала пропускати воду, що тече з Дніпра до АРК - деякі мішки розірвало, інші сповзли.

Як розповіла начальник відділу водокористування Управління Північно-Кримського каналу Наталія Тарапун, дно каналу тепер сухе, воно вже поросло деревами, а 7 років тому тут було 5 метрів води.

Крім цього тимчасового бар'єра, в Херсонській області в 2015 році почали зводити нову дамбу, щоб вода не потрапила в захоплений Росією український півострів. Втім, споруду так і не добудували.

Тарапун зазначила, що ця "нова" дамба технічно не заготовлена і не готова до експлуатації.

Як зазначається в матеріалі, тепер офіційна позиція Києва про те, що вода в Крим піде тільки після деокупації - опинилася під загрозою через руйнування існуючої дамби.

Нагадаємо, в лютому президент України Володимир Зеленський заявив, що друга дамба на Північно-Кримському каналі поки не планується.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...