Головотяпство нових облич чи диверсія російської топ-агентури? Бійці ЗСУ не отримують зарплатню

Не так давно в ЗМІ була опублікована доповідь керівнику Генштабу ЗСУ, в якому було сказано про додаткові виплати для військовослужбовців, передають Патріоти України.

«Хочу доповісти, що в Збройних силах склалася критична ситуація щодо виплати додаткових видів грошового забезпечення. Це викликало напругу у військових колективах і сім'ях військовослужбовців», - йдеться в тексті документа.

Більш того, зазначається, що в цілому заборгованість станом на початок січня дорівнювала 350,8 млн. грн. А станом на 15 травня вона вже становить 950 млн. грн. Це говорить про те, що менш ніж за півроку зросла майже в три рази і зараз становить майже мільярд гривень. До того ж, в тексті листа від 20 травня йдеться про те, що Генштаб і командування ЗСУ хочуть знайти рішення проблеми, хоча в якості розпорядника коштів виступає Міноборони, з боку якого «вживаються заходи щодо збалансованого наближення бюджетних асигнувань». Також відомство виділяє на погашення заборгованості тільки 322 млн. грн. з необхідних 940.
Тим часом, військовослужбовець з 55-ї ОАБр повідомляє, що «вже починають навіть не виплачувати за перший контракт (тим, хто раніше служив в МВС), і підйомні гроші (за відстань). До того ж, це пояснюється не місцем проживання, як в законі, а місцем призову".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...