Голови РДА столиці від "Слуги народу" разом з депутатами-однопартійцями записали звернення до Кличка із закликом піти з посади очільника КМДА, - ЗМІ

Голови РДА Києва записали звернення до Кличка із закликом піти з посади очільника КМДА, – ЗМІ

Голови райдержадміністрацій Києва від "Слуги народу" записали відеозвернення, в якому просять мера столиці Віталія Кличка добровільно відмовитись від посади голови КМДА.

Відповідне звернення було записане в одному з дворів Шевченківського району.

В ньому глави РДА заявили, що в них багато завдань, а мало повноважень, тому мер має відмовитись від повноважень голови КМДА, і залишитись міським головою.

Також на зверненні були депутати "Слуги народу" в Київраді. За даними видання, у присутніх голів РДА був вибір: або записати звернення, або написати заяви на звільнення.

Як відомо, від моменту приходу до влади команда Зеленського намагається забрати в Кличка повноваження голови КМДА. Місяць тому представники партії "Слуга народу" намагались запустити цю вимогу через громадські організації, щоб це не виглядало їхньою ініціативою.

Ситуація набула актуальності після загибелі в Києві людей через закрите бомбосховище.

Зранку міський голова провів нараду з головами райдержадміністрацій (РДА) столиці. Під час наради було презентовано дані перевірки укриттів столиці комісією, до якої ввійшли представники ДСНС, поліції, райдержадміністрацій і служб міста.

"Аналогічні дані (станом на ранок 5 червня перевірили понад 1600 укриттів) сьогодні зранку на нараді комісія надала міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олександру Камишіну, який визначений від уряду за перевірку укриттів. Зокрема, акцентував на кількості проблемних укриттів у кожному районі окремо. Й обговорили, чому вони належно не облаштовані та як оперативно глави районів можуть усунути недоліки", - зазначив Кличко.

Він також додав, що за результатами перевірки щодо глав районів з найгіршими показниками буде зроблено подальші звернення до президента щодо кадрових рішень.

Пізніше Віталій Кличко відреагував і на відео голів РДА з закликом звільнити місце голови КМДА:

"Подивився відео, записане головами районів столиці. З якими, до речі, сьогодні зранку обговорювали результати перевірки й недоліки з облаштуванні укриттів, які мають усунути в районах. На це РДА отримали загалом за минулий і цей рік 1,2 млрд гривень і були відповідальними за їх облаштування.

Ваша «дружна команда» навіть за це не готова відповісти. Про що ви ще там говорите? Про повноваження? Так з 2014 жодного з них вас не позбавили, а в 2015-му навіть додали.

Скільки грошей, виділених на укриття, ви освоїли? Відповім: загалом по місту трохи більше 10%! То ви будете брати на себе відповідальність за місто?! Князівства створювати? Показово, що декламатором слабо полумʼяного спічу виступив пан Ратніков. Щодо відсторонення якого на час розслідування я звернувся до Президента після трагедії в Деснянському районі 1 червня. Коли я тоді зранку спілкувався з людьми, які були, зрозуміло, на емоціях після страшної трагедії, голова району ховався за деревами, а потім тихенько накивав пʼятами.

І глобально.
Закони, Конституція, обʼєднання зусиль в війні, яка руйнує Україну, як бачимо, не є важливими для тих, хто писав цей текст главам районів, змусив його записати і хто намагається розбалансувати вщент владу в столиці, знищити самоврядування і створити хаос у Києві.

Не сійте вітер в серці країни!

Не робіть відвертої політичної дурні. Суспільство все бачить і розуміє."

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...