Голили налисо і не дозволяли сходити в душ: Стало відомо, як окупанти знущалися з полонених українок

Українські жінки, які пройшли через російський полон, розповідають, що окупанти утримували їх в неналежних умовах та знущалися. Зокрема, українок не забезпечували їжею, питною водою та засобами гігієни.Про це пише "24 канал". Від початку повномасштабного вторгнення Росії у полон потрапили кілька сотень українських жінок, передають Патріоти України.
Здебільшого їх затримують за проукраїнську позицію. Журналістка ГО "Медійна Ініціатива за Права Людини" Марія Климик розповіла, що в більшості випадків цивільних жінок затримували або на мітингах, або вони вже були у списках росіян, оскільки були дружинами українських військових або мали якесь відношення до них. Також загарбники затримували журналістів, вчителів, директорів. Тобто тих, які мали певний вплив на суспільство.

"У більшості випадків у всіх цих жінок умови були однакові. Їм не давали жодних гігієнічних засобів, які потрібні жінці. Іноді це були камери, розраховані на 2 – 3 людини, а там утримували 10 – 40. Ніякого особливого ставлення до них через те, що вони жінки не було. Єдиною відмінністю було, що до них десь не застосовували фізичного насилля як до чоловіків", – пояснила вона.

Журналістка наголосила, що окупанти знущалися над українками: багатьох жінок вони голили налисо, іншим - не дозволяли сходити в душ, розчісувати волосся чи зав’язувати його. Крім того, їм не надавалася жодна медична допомога.

Також росіяни вдаються до так званої "фільтрації", а тих, хто її не пройшов, розстрілюють. Знущання полягають і у примушенні роздягнутись перед натовпом окупантів

Утримують жінок як на нових окупованих територіях, так і в ОРДЛО та Росії. Їх, як і чоловіків, тримали в підвалах райвідділків поліції, адміністративних будівель, а також у приміщеннях місцевих підприємств. Деяких із полонених згодом відпускали, а деяких вивозили через територію Білорусі у Росію.

Наголошується, що міжнародні урядові та неурядові організації до більшості місць утримання полонених доступу не мають. Отже, ніхто не контролює належне ставлення до вʼязнів і дотримання Женевських конвенцій стосовно них.

"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...