Гонка космічних озброєнь розпочалась: ​Росія відкрила вогонь з супутника, випробовуючи суперзброю. США і Британія готують відповідь, - ЗМІ

Життєдіяльність людства все більше залежить від орбітальних супутників, котрих з кожним роком стає все більше. Кремль вирішив, що це його шанс "взяти за горло" розвинені країни

Великобританія і США заявляють, що Росія застосувала в космосі супутникове зброю. Москва призначає її для знищення супутників на орбіті Землі. За даними США і Великобританії, Росія недавно застосувала в космосі свою нову зброю. У Держдепі стурбовані, що Москва отримала можливість знищувати супутники на орбіті, зазначають Патріоти України. Аналізує небезпечний інцидент британська BBC.

США раніше висловлювали стурбованість з приводу нової активності російських супутників. А Лондон вперше звинуватив Росію в випробуваннях в космосі. Уряд Великобританії навіть зізнався, що "сильно недооцінив" загрозу, яку представляє Росія.

У четвер, 23 липня, помічник держсекретаря США Крістофер Форд звинуватив Москву в лицемірстві. "Москва намагається обмежити можливості США, хоча сама явно не має наміру зупиняти власну космічну програму", - заявив він.

Глава космічного управління Великобританії Харві Сміт, зі свого боку, зазначив, що також стурбований останніми випробуваннями російських супутників, які мають "характеристики зброї". "Подібні дії загрожують мирному освоєння космосу", - заявив військовий. Він уточнив, що це також сприяє забрудненню орбіти сміттям, що матиме серйозні наслідки для всієї планети. Британець закликав Росію припинити небезпечні випробування.

За даними США, росіяни пустили в хід супутникову систему, яка в 2018 році небезпечно маневрувала поряд з американськими об'єктами на орбіті. У лютому американські військові заявили, що два російські супутники пройшли поруч з американським, а в квітні з'явилася інформація, що Москва випробовує наземний супутниковий перехоплювач. Після останнього інциденту глава космічного командування США генерал Джеймс Реймонд заявив про наявність доказів, що Росія провела випробування своєї космічної протисупутникової зброї.

"З огляду на опубліковану військову доктрину Кремля щодо застосування зброї, з'явився серйозний ризик для космічних активів США і союзників", - сказав він.

У Заходу вже немає сумнівів, що Москва активно працює над створенням супутників, здатних знищувати інші супутники. Ситуація небезпечна, враховуючи величезну залежність людства від супутникових систем. Вони сьогодні забезпечують навігацію, збір інформації та інше. І ця залежність надалі буде тільки збільшуватися. Поки не існує договору, який би забороняв або обмежував розробку і використання космічного зброї. Правда, ряд країн, які усвідомлюють загрозу, вже публічно закликали до створення такої угоди.

Через російські гроші: У Молдові судитимуть главу Гагаузії

середа, 24 квітень 2024, 22:43

У Молдові до суду передали справу проти башкана Гагаузії Євгенії Гуцул та керівниці головного офісу неконституційної партії Шор в Кишиневі. Про це повідомляє NewsMaker у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. За даними Антикорупційної прокурату...

Пропагандисти Кремля заявили, що РФ і Україна "вперше провели очні переговори" стосовно дітей, омбудсмен відреагував

середа, 24 квітень 2024, 22:28

Дитяча омбудсменка країни-окупанта Росії Марія Львова-Бєлова заявила, що РФ і Україна нібито "вперше провели очні переговори стосовно дітей". Про це повідомило 24 квітня російське пропагандистське агентство "РИА-Новости", передають Патріоти України. "П...