​"Горбачеву обещали, что НАТО не будет расширяться на восток. Обманули дурачка на четыре кулачка": Напередодні зустрічі з Байденом Путін розповів, чому вбиває і вбиватиме українців

Президент Росії Володимир Путін обурений масштабами проведення навчань НАТО, зокрема Defender Europe. Про це він заявив в інтерв'ю NBC, текст якого опублікований на сайті Кремля, зазначають Патріоти України.

Відповідаючи на коментар журналіста про те, що дії НАТО - оборона у відповідь на дії РФ, Путін обурився і зазначив: «Нічого собі оборона! У період Радянського Союзу ще Горбачову, він, слава богу, живий-здоровий, запитайте у нього, усно, але все-таки було обіцяно, що не розширення НАТО на схід. Ну і де ці обіцянки? Дві хвилі розширення ».

При цьому на питання, де було закріплено цю обіцянку, Путін заявив:

«Ничего себе оборона! В период Советского Союза еще Горбачеву, он, слава богу, жив-здоров, спросите у него, устно, но все-таки было обещано, что не будет расширения НАТО на восток. Ну и где эти обещания? Две волны расширения».

При цьому на питання, де було закріплено цю обіцянку, Путін заявив: «Правильно, обманули дурачка на четыре кулачка ‒ у нас так в народе говорят. Надо все закреплять на бумаге».

«Но зачем надо было расширять НАТО на восток, приближая инфраструктуру к нашим границам? И вы говорите, что это мы ведем себя агрессивно. С какой стати?…Мы пошли на огромные издержки. А что получили в ответ? Инфраструктура (НАТО. — Ред.) здесь, у наших границ. И Вы говорите о том, что мы кому-то угрожаем? Да, мы проводим учения регулярно, в том числе проводим учения, неожиданные для наших Вооруженных Сил. Почему это должно вызывать какую-то озабоченность у партнеров по НАТО? Я просто не понимаю», — добавил глава РФ.

додав глава РФ.

Президент РФ Володимир Путін звинуватив Україну в тому, що вона нібито підтягує на Донбас свою техніку і військових.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...