Гордона не пустили в Грузію через підтримку Саакашвілі. Ув'язнений екс-президент відреагував на депортацію українських візитерів з аеропорту

Дмитро Гордон 27 жовтня, прилетів до Грузії і чекав на паспортному контролі в Тбілісі штамп в паспорті. Але йому заборонили в'їзд в країну. При цьому причину так і не назвали. Про це Гордон розповів в Instagram, зазначають Патріоти України.

"Однозначно пов'язую це з тим, що напередодні МЗС України звернувся до МЗС Грузії з проханням організувати моє відвідування у в'язниці Руставі Михайла Саакашвілі. Все, що сталося, - це міжнародний скандал і ганьба для грузинської влади", - зазначив український журналіст.

Він також додав, що зараз вилітає до Києва тим же літаком, яким прилетів до Тбілісі. Крім того, Дмитро опублікував фото з грузинського аеропорту.

Гордона депортують з Грузії через підтримку Саакашвілі: "це міжнародний скандал"

У свою чергу Михайло Саакашвілі, який перебуває у грузинській в'язниці, різко відреагував на депортацію журналістів Дмитра Гордона, Олесі Бацман, а також керівника Офісу простих рішень і результатів Марії Барабаш з Грузії назад до України. Про це 27 жовтня Саакашвілі написав у своєму Facebook.

Колишній президент Грузії зазначив, що сьогодні українських представників ЗМІ та чиновника не пустили в країну в аеропорту Тбілісі й загорнули назад без пояснення причин. Так, ті, хто прилетів, будуть депортовані.

Саакашвілі побачив у такому рішенні грузинської сторони грубе порушення прав людини і принципів демократії, а також доказ заангажованості справи проти нього.

"Жодних об'єктивних причин для такого кроку у влади Грузії не було. Це чергове грубе порушення принципів демократії, прав людини та свідчення тому, що справа проти Саакашвілі не має нічого спільного із правосуддям", - йдеться в публікації.

Також Саакашвілі виклав у мережі пост Марії Барабаш з відео, на якому Гордон в аеропорту розповідає про не допуск до Грузії й оголошення про те, що в'їзд для них заборонений.

Журналіст зазначив, що прилетів сюди для участі в роботі Академії Дмитра Гордона, і планував відвідати у в'язниці в Руставі Саакашвілі, який знаходиться 27 діб за ґратами. Гордон додав, що депортацію він пов'язує "зі своєю публічною позицією про захист Михайла Саакашвілі", а рішення грузинської сторони назвав "абсолютно безглуздим".

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова відвідала Михайла Саакашвілі у грузинській в'язниці, дізналася про стан його здоров'я та плани щодо голодування та переведення до лікарні.


У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...