Горе державі-агресорові: США таки продають Україні другу партію ПТРК Javelin

Державний департамент США дозволив продаж в Україну 150 протитанкових ракет "Javelin" і пов'язаного з ними обладнання на суму близько 39,2 мільйонів доларів США. Про це у четвер вже офіційно повідомило Міністерства оборони США, зазначають Патріоти України.

Раніше про продаж повідомляло видання Bloomberg, посилаючись на свої джерела в Конгресі та Держдепі.

Україна попросила продати зброю на початку цього літа. США раніше вже продали Україні понад 200 ракет і 37 пускових установок у 2018 році.

Повідомлення про продаж ракет надійшло на тлі занепокоєння, що президент США Дональд Трамп загальмував військову допомогу Києву цього літа, щоб змусити президента Володимира Зеленського провести розслідування стосовно його політичного конкурента Джо Байдена.

Javelin - головна протитанкова зброя армії і морської піхоти США. Вона дозволяє солдату або морському піхотинцю стріляти і швидко рухатися, оскільки ракета самокеровано прямує до цілі.

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...