Горять житлові будинки та автівки: Україна під масованим ракетним ударом Росії, особливо дісталось Києву

Вранці вівторка, 2 січня, Росія масовано атакує українські міста ракетами та безпілотниками. Через обстріл країни-терористки у Києві та області частково зникло світло. Найбільше під удар ворога потрапили Київ та Харків. Багато постраждалих. Які області опинилися під ворожої атакою та які наслідки обстрілу станом на 9 ранку - читайте у матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Росія атакувала Київ "Кинджалами" - є влучання

Росія атакувала столицю аеробалістичними надзвуковими ракетами "Кинджал". За останніми даними місцевої влади, у:

  • Солом’янському районі, зафіксовано загоряння двох багатоповерхових житлових будинків.
  • Деснянському р-ні попередньо є загоряння супермаркету;
  • Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення;
  • Голосіївському р-ні падіння решток на відкритій території;
  • Печерському районі - на дах 9-ти поверхового житлового будинку; на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок;
  • Оболонському р-ні є загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень:
  • Подільському р-ні загорання на території ринку; пошкоджено газову трубу а також падіння решток на нежитлову забудову. Також можливо загоряння житлового будинку. Інформація перевіряється.
  • Шевченківському районі – падіння решток на відкриту територію.

Внаслідок обстрілу станом на 9 ранку відомо про 16 потерпілих. Всі вони - з багатоповерхового будинку в Соломʼянському район. "Наразі 16 постраждалих у багатоповерховому будинку в Соломʼянському районі, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки. 15 із них медики госпіталізували", - написав Кличко.

Харків та область: є загиблий та постраждалі

Також в епіцентрі атаки противника опилися Харків та область. За даними місцевої влади, окупанти завдали ракетного удару по центру міста. "Окупанти завдали як мінімум 4 удари по Харкову. Зокрема, по центральній частині міста. Є пошкодження багатоквартирних житлових будинків, автомобілів. Виникли пожежі", - поінформував очільник ОВА Олег Синєгубов.

Він додав, що росіяни атакували Шевченківський район близько 07:30. Станом на 09:08 відомо про одного загиблого та 22 постраждалих, із них - 16 госпіталізовані.

Щодо ситуації в області, артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини, зокрема: Козача Лопань Харківського району; Вовчанськ, Бударки Чугуївського району; Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району.

Тимчасово знеструмлено внаслідок обстрілів 20612 абонентів у 67 населених пунктах Дергачівської, Золочівської, Липецької, Вовчанської, Великобурлуцької, Куп’янської, Борівської, Ізюмської громад.

Дніпропетроську область атакували "Шахеди"

В ОВА повідомили, що близько опівночі в області працювала ППО. Командування "Схід" знищили 6 "Шахедів" – у Дніпровському, Синельниківському, Нікопольському та Новомосковському районах.

"На Криворіжжі уламки БпЛА, який збили раніше, пошкодили лінію електропередач. Без світла залишилися кілька сотень родин. Фахівці вже все відновили. По Нікополю окупанти били з важкої артилерії. Загиблих та постраждалих немає", - закликав він.

Де немає світла та води через ворожу атаку окупантів

Через російську атаку у Києві та області частково виникли проблеми із електропостачанням. За інформацією ДТЕК, тимчасово відсутнє світло в частині будинків у:

  • Шевченківському,
  • Святошинському,
  • Голосіївському,
  • Подільському,
  • Оболонському районах

Також частково немає елетропостачання у Київській області. Зокрема, частково відсутнє світло в Бучанському і Вишгородському районах.

Там наголосили, щойно безпекова ситуація дозволить, фахівці приступлять до виконання робіт із відновлення елетропостачання. Окрім того, через ракетний дар в деяких районах Києва є проблеми із водопостачанням. Зокрема, в Подільському районі пошкоджено магістралі водопостачання.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...