"Город будет освобожден к 2025 году": Охоронниця-зрадниця наводила російські ракети на Харків (фото)

55-річна місцева мешканка намагалася встановити і передати ворогу інформацію про місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони у Харкові. Також охоронниця збирала інформацію про наслідки ракетних атак росіян на місто, аби відзвітувати окупантам, передають Патріоти України.

Для отримання розвідданих фігурантка об’їжджала територію Харкова та "втемну" випитувала дані під виглядом побутових розмов зі знайомими. Одержану розвідінформацію вона направляла в російський Телеграм-канал, який адмініструється представниками спецслужб рф. Рашисти використовували це для підготовки нових та коригування повторних ударів по Харкову, із застосуванням ракетного озброєння та керованих авіабомб", - повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Слідчі встановили особу агентки і затримали її. Під час обшуків у неї вилучили мобільний телефон, у якому знайшли докази того, що жінка вийшла на ворожий Телеграм-канал і запропонувала допомагати у війні проти України. За даними Харківської обласної прокуратури, у коментарях під постами жінка писала, буцімто Харків чекає "звільнення", "будет освобожден к 2025 году" та бідкалась, що "СВО не получается из-за предателей", а також пишалася російськими військовими: "мы верим в вас, любим, берегите себя". Також вона давала поради, як воювати проти України та закликала до захоплення Харкова.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану та у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Росії проти України. Охоронницю взяли під варту, їй загрожує довічне ув'язнення.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...