Госпіталь закрили, грошей не дали: Найманці ПВК "Вагнер" поскаржилися, що їх "кинули" після смерті Пригожина

Після загибелі власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина внаслідок аварії його літака для поранених "вагнерівців" настали важкі часи. Їх перестали лікувати, багато хто залишився без виплат на лікування, передають Патріоти України.

Останній госпіталь ПВК "Вагнер" днями закрився в Анапі, його пацієнтів викинули на вулицю без довідок та документів про лікування. Про це повідомляє російське видання "Можем объяснить".

Журналісти нагадали, що вже через два дні після смерті Пригожина прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков спростував заяви свого шефа двомісячної давнини про те, що ПВК "Вагнер" повністю забезпечувалася державою. Представник Кремля видав, що вона не мала держфінансування.

"Можливо, Пєсков має на увазі нову ситуацію: після загибелі Пригожина держава, схоже, відмовилася від зобов'язань перед бійцями ПВК", – зазначає видання.

Що б не мав на увазі прессекретар Путіна, відмова РФ від зобов'язань перед найманцями набула цілком матеріальних форм. Днями в Анапі (Краснодарський край, РФ) закрився останній шпиталь ПВК "Вагнер". Начальник медслужби "Вагнера" у зв'язку з цим заявив, що останнього пораненого найманця нібито було передано на долікування, а всі страхові виплати, компенсації, зарплати та премії було виплачено кожному "вагнерівцю".

"Однак, зважаючи на повідомлення у чаті бійців та сімей "вагнерівців", це не так: багатьох пацієнтів залишили без медичної допомоги та необхідних документів. Адміністратори чату просять звертатися з питанням про виплати в кол-центр, але після смерті Пригожина додзвонитися туди стало неможливо", – пише видання, додаючи, що не вдалося це зробити і кореспондентові "Можем объяснить".

Видання також зібрало повідомлення, написані найманцями та їхніми родичами в одному з чатів.

"У нас половини нутрощів немає, перебита нога снарядом. Отримав лише бойові та премію, за поранення – тиша", "За червень отримали [лікарняні виплати], за липень поки немає. І не відомо, коли будуть і чи будуть", "Три години телефонували, з п'ятдесятого разу додзвонюєшся, але як доходить черга – йде скидання", "Суцільне кидалово!", "Ми грошей від компанії ще жодного разу не бачили. З травня були в госпіталі (ампутація), зараз виписали, доліковуємося самі", "За поранення так і не отримали. Браво", "Я також не отримав за поранення. Контракт закінчився 3 травня. Сподіватимемося, що все стабілізується і жоден боєць не буде забутий", – обурюються найманці та їхні родичі.

Видання також поспілкувалося з другом одного з найманців, який з осколковими пораненнями потрапив до госпіталю в Анапі. Той розповів, що "вагнерівцю" призначили операцію, потім її кілька разів відкладали і в результаті не зробили.

"У липні їм усім оголосили, що у "Вагнера" проплачено до кінця липня і всі поранені мають негайно залишити госпіталь. Ось де хоче, там нехай і доліковується. І жодних грошей на лікування не дали", – розповів співрозмовник.

Про "кидалово" пишуть і дружини найманців у соцмережах.

"Немає довідок та епікризів, чекаємо додому, а як лікувати – не розумію"; "Лікувати залишається лише самостійно... Компанія ніяк не допомагає ні з реабілітацією, ні з лікуванням", – скаржаться дружини окупантів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...