Госпіталізували після удару пляшкою по голові: Лідера проросійської партії Нідерландів атакували вдруге за місяць (відео)

Бути російським запроданцем в Європі становиться небезпечно?

На очільника списку ультраправої популістської партії Нідерландів "Форум за демократію" (FVD) Тьєррі Боде в понеділок скоїли напад – ударили пляшкою з-під пива в кафе в місті Гронінген, повідомляє NOS.

Під час нападу Боде разом із іншими кандидатами в депутати від FVD перебував у пабі в Гронінгені на передвиборному заході.

Нападник ударив проросійського політика по потилиці, а також у районі скроні біля ока. Боде ушпиталили до однієї з лікарень Гронінгена. Поранення обличчя отримав також його охоронець.

Як повідомляє NOS, нападника затримали, його мотиви з’ясовуються.

Напад на Тьєррі Боде засудили провідні нідерландські політики, а також голова уряду Нідерландів Марк Рютте, який у соцмережі Twitter (X) назвав інцидент "абсолютно неприйнятним".

Майже місяць тому лідера "Форуму за демократію" ударили парасолькою по голові під час візиту до Гентського університету. Боде отримав легкий струс мозку і на кілька днів призупинив передвиборну кампанію.

Ультраправа FVD, лідер якої Тьєррі Боде є відвертим євроскептиком, наразі є невеликою опозиційною партією, яка має п'ять місць зі 150 у нижній палаті парламенту Нідерландів і одне із 75 місць у Сенаті.



Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...