"Готовы к военным поворотам!": У РФ влаштували істерику через рішення НАТО щодо Керченської протоки

У Росії опором зустріли заяву НАТО про пропуск кораблів Альянсу в Азовське море. Секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що рішення про прохід кораблів через Керченську протоку має бути прийнято тільки після надходження відповідного запиту, повідомляють Патріоти України.

"Коли піде питання, тоді і буде рішення прийматися. Йдеться про закритое водоймище. Тут окреме питання і гіпотетично я б не став міркувати. Може йти мова про якесь конкретний випадок. Існує певна система нотифікації подібних планів, яка повинна виконуватися", – повідомив він.

Також Пєсков додав, що існує особливий режим перебування військових кораблів в Чорному морі, який був зафіксований Конвенцією Монтре і повинен виконуватися. Крім того, в Кремлі негативно поставилися до заяви представника США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон про підготовку пакету заходів зі стримування РФ в Чорноморському басейні, зокрема, планами направити кораблі для забезпечення проходу українських судів через Керченську протоку.

"(Ставимося) негативно. Ми не розуміємо, що мається на увазі. Ситуація з Керченською протокою і судноплавством там добре відома - відповідно до міжнародного права і міжнародними законами. Позиція РФ вельми послідовна, і вона теж добре відома", – підкреслив він.

Крім того, Росія готова в разі необхідності вжити військово-технічні заходи у відповідь на анонсовані дії НАТО в Чорному морі.

"Ми уважно оцінимо ситуацію. Якщо будуть потрібні з нашого боку додаткові військово-технічні заходи, ми їх приймемо ... з військової точки зору ми, зрозуміло, готові до будь-яких можливих поворотів в сфері військової безпеки", – заявив заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко.


"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...