"Готові атакувати, але...": Україна найімовірніше не переможе у війні цього року, - генерал США

Українські військові готуються до масштабного контрнаступу на фронті та звільнення українських територій. Однак цього року Україна може не вибороти перемогу. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерал Марк Міллі, повідомляє Foreign Affairs, передають Патріоти України.

Натомість він зазначив, що в України є всі можливості для початку контрнаступу. За його даними, партнери допомогли навчити та оснастити озброєнням "близько 9 бригад", зокрема бронетанкових.

"У них (українців - ред.) є можливості для оборони, значно поліпшені в порівнянні з тим, що було всього рік тому. Я не хочу припускати, можуть вони чи не можуть провести наступальну операцію в найближчі тижні. Це буде залежати від них. Але вони готові атакувати або захищатися", – сказав Міллі.

Міллі допускає будь-який з можливих варіантів - значний успіх ЗСУ з повним обваленням оборони окупантів, частковий або обмежений успіх, а також ймовірність не досягнення успіху.

Він не вірить в те, що українські військові чи російські окупанти зможуть досягнути "своїх політичних цілей". "Я думаю, що це буде дуже складно, дуже складно. І, чесно кажучи, я не думаю, що це можливо в цьому році", - сказав Міллі.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...