Готові дати відсіч: Фінляндія розмістить 4-5 тисяч військових НАТО біля кордону з Росією

Влада Фінляндії вирішила розмістити біля кордону з Росією бронетанкову бригаду НАТО чисельністю 4-5 тисяч осіб для стримування зовнішніх загроз, передають Патріоти України з посиланням на фінське видання Iltalehti.

Як повідомляє видання, Сили оборони та керівництво держави дійшли висновку, що Фінляндії необхідна присутність солдатів із країн НАТО на її території для посилення превентивного стримування.

Зазначається, що нова бригада уже формується і буде дислоковано в місті Міккелі, яке розташоване неподалік від кордону з Росією.

За інформацією Iltalehti, для керівництва новими військовими створюється штаб НАТО, який підпорядковуватиметься штаб-квартирі Альянсу в Норфолку в США.

Окрім того, підготовка до створення штабу тривала з весни минулого року. Зокрема, тоді Міккелі відвідав заступник командувача Норфолкського штабу спільних операцій НАТО британський контрадмірал Тім Генрі.

"Ми хочемо послати росіянам прямий сигнал, і зробити це публічно. Альянс дуже чіткий у своїй позиції: Росія становить загрозу євроатлантичному регіону", - наголосив Генрі під час цього візиту.

Як повідомляє видання, до бронетанкової бригади приєднаються, зокрема, шведські та норвезькі військовослужбовці. Відповідне рішення вже ухвалено й очікується, що про розгортання нового об'єднання представники НАТО і влада Фінляндії оголосять найближчими тижнями.

Символічний, але важливий крок: ЗСУ встановили синьо-жовтий стяг у тимчасово окупованих Олешках (відео)

п’ятниця, 23 серпень 2024, 20:02

До Дня прапора України військові ЗСУ за допомогою БпЛА встановили синьо-жовтий стяг у самому центрі окупованого міста Олешки на лівобережжі Херсонщини. Про це повідомили на сторінці 124-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ у п’ятницю, 23 серпня...

"А хто ви такий?": Помічник Трампа потрапив у незручну ситуацію з продавчинею пончиків

п’ятниця, 23 серпень 2024, 19:53

Помічник Дональда Трампа, сенатор з Огайо Джей Ді Венс в рамках зустрічі з виборцями прибув у штат Джорджія, де з ним трапився кумедний конфуз із продавчинею пончиків. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти України. Як пишуть журналісти, у штаті Дж...