Готові надати все, що потрібно: У Пентагоні запевнили, що передача Україні HIMARS є лише початком

Надання Україні реактивних систем залпового вогню HIMARS - це лише відправна точка. США продовжать постачати все необхідне для перемоги у протистоянні з РФ. Про це заявив заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кол, передають Патріоти України.

«Ми здійснили «початковий» транш систем HIMARS, і поки ми зараз говоримо, українці завершують навчання (щодо освоєння цих систем – ред.)», - зазначив представник Пентагону.

В оборонному відомстві США очікують введення отриманих ЗСУ систем залпового вогню вже незабаром. Заступник глави Пентагону також підтвердив зобов’язання Сполучених Штатів продовжити постачання цих систем і боєприпасів в Україну.

Він повторив слова глави Пентагону Ллойда Остіна, що Сполучені Штати «готові надати українцям все, що їм потрібно», аби вони могли вражати всі ворожі цілі на своїй території.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...