Готові вмирати: ЗМІ розкрили, росіяни якого віку найохочіше йдуть на війну проти України

У російській армії спостерігається помітне збільшення кількості контрактників старше 45 років, які йдуть на війну з Україною. У Москві ця вікова група становить вже половину всіх нових добровольців,передають Патріоти України.

Про це повідомляє видання "Верстка", посилаючись на власні джерела. Причини цього зростання, як зазначають інсайдери в військових колах та московській мерії, пов’язані з відчутною нестачею молодих людей, готових приєднатися до лав окупантів.

Військові, що перебувають на фронті, скаржаться на значну кількість старших бійців, які нині складають більшість особового складу. Представник російського парламенту, який нещодавно повернувся з зони бойових дій, зауважив, що 50% окупантів – "це старі, яких викошує".

В одному з підрозділів російського ВДВ, що воює на херсонському напрямку, скаржаться, що близько 40% нових контрактників старше 50 років. Згідно з інформацією з московської мерії, середній вік новобранців з початку року зріс з 40 до 50 років, а серед добровольців навіть є ті, кому за 60.

Ці дані корелюють із загальною статистикою російських втрат у війні. За інформацією "Медіазони" та Бі-бі-сі, у 2024 році підтверджено загибель 2475 добровольців старше 45 років. Це на 18% більше, ніж у 2023 році, і втричі більше, ніж у 2022 році.

Варто зазначити, середньодобові втрати російських окупаційних військ у війні проти України досягли нового місячного максимуму. Таку статистику наводять за вересень 2024 року.

ЗСУ можуть утримувати території на Курщині ще кілька місяців: У Bloomberg пояснили, який план у Зеленського

четвер, 10 жовтень 2024, 22:55

США вважають, що Україна зможе утримувати територію в Курській області РФ ще щонайменше кілька місяців. Надалі ця територія може стати "важелем" у майбутніх переговорах з Москвою, передають Патріоти України. Про це пише Bloomberg. Американські чиновник...

"Ігнорує сучасні реалії": Прем'єр Румунії відповів на звинувачення Захарової про "плани Бухаресту" захопити Молдову

четвер, 10 жовтень 2024, 21:44

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку у четвер, 10 жовтня, відповів на звинувачення речниці російського МЗС Марії Захарової про нібито «плани Бухаресту» анексувати Молдову. Про це повідомляє Romania Journal, передають Патріоти України. Чолаку підкресли...