Готовий свідчити проти Пригожина: Командир одного з підрозділів ПВК "Вагнера" утік до Норвегії

Командир 1 відділення 4 взводу 7 штурмового загону ПВК Вагнера Андрій Медведєв нелегально перейшов російсько-норвезький кордон. Чоловік збирається дати свідчення щодо злочинів вагнерівців, включно із їхнім керівництвом. Про це сьогодні, 15 січня 2023 року, заявив російський правозахисний центр Gulagu.net, що наразі діє в еміграції, передають Патріоти України.

Згідно із наданою інформацією, Медведєв "зміг залишити територію Російської Федерації в районі населеного пункту "Нікель" Мурманської області в четвер 12 січня і, опинившись у Норвегії, звернувся до правоохоронних органів та запросив захист та політичний притулок".

"Під охороною з місцевого аеропорту Медведєва доставили до Осло, де надали проживання в центрі для порушників міграційного законодавства. Цими днями розпочинається процедура політичного притулку та міжнародного захисту", - зазначається у заяві Gulagu.net.

За увесь час від початку війни проти України з РФ до Європи "вперше втік колишній командир одного з підрозділів по суті терористичної організації Wagner, який погодився давати свідчення та викривати олігарха та терориста Євгена Пригожина, причетного до вбивств тисяч українців та росіян".

На наданому Gulagu.net відео Андрій Медведєв коротко розповідає, що має свідчення про розстріли на території ОРЛО осіб, яких спершу записали до ПВК Вагнера, але потім вони відмовлялися вирушати на бойові дії проти українців. Йдеться про завербованих до компанії з місць позбавлення волі.

"Наскільки мені достовірно відомо, частину ув'язнених ховали на місці", - каже екскомандир підзрозділу вагнерівців. Ліквідованих найманців, додав він, оформляли як "зниклих безвісти".

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...