Х**ло готове здати Крим? Путін раптово заявив, що Азербайджан мав право повернути "своє" в Карабасі

Президент РФ Володимир Путін прокоментував конфлікт у Нагірному Карабасі і несподівано заявив, що Азербайджан повернув свої суверенні території в Карабасі, а тому Росія не вступала у військові дії відповідно до договору про колективну безпеку. Про це повідомляє російський "Інтерфакс", передають Патріоти України.

За словами Путіна, Росія в ситуації з Карабахом виходила з того, що повинен бути дотриманий баланс сил. Він пояснив, що Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) не могла надати допомогу Вірменії, оскільки на її територію ніхто не зазіхав.

"Вірменія ж не визнала незалежність і суверенітет Нагірного Карабаху, це означало, з точки зору міжнародного права, - що і Нагірний Карабах і всі прилеглі до нього райони були, є невід'ємною частиною територій Азербайджанської Республіки. Договір ОДКБ - про колективну безпеку, передбачає взаємну допомогу в разі агресії відносно територій країни-учасниці цього договору", - сказав Путін.

Як відомо, в 2014 році Росія незаконно анексувала український півострів Крим. Анексія Криму не визнається Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, а також суперечить рішенню Венеційської комісії, а російською владою трактується як "повернення Криму до Росії". Згідно з Законом України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" територія Кримського півострова внаслідок російської окупації вважається тимчасово окупованою територією.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....