"Готується аншлюс": Історик прокоментував статтю Путіна про Україну

Історик Юрій Шаповал заявив в ефірі телеканалу «Україна 24», що наша країна не повинна повністю ігнорувати статтю російського президента Володимира Путіна про Україну, передають Патріоти України.

За словами експерта, основна теза цієї роботи в значній мірі нагадує книгу Гітлера «Майн кампф» і ситуацію з Австрією в 1938 році. Путін говорить про те, що росіян в Україні потрібно захищати, оскільки їх змушують відректися від своїх коренів, про насильницьку асиміляцію, про те, що штучний розрив росіян і українців може зменшити російський народ на сотні мільйонів. Також Шаповал розповів про плани російського президента щодо України, які простежуються в його статті.

«Те, що він пише про Крим, про Донбас, взагалі не підлягає ніяким коментарям, але це теж характерний пасаж. І весь цей текст говорить про те, що Путін виношує конкретні плани по відношенню до України і готує аншлюс. З 2000 року я уважно стежив, як Путін йшов до цього тексту. У 2008 році він написав текст щодо Чечні, теза такий: спочатку військова операція, потім референдум і потім оформлення всього іншого», - висловився історик.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...