Готується до агресії? Росія в грудні збільшила постачання бойової техніки та озброєння до ОРДЛО, - розвідка

Російська Федерація протягом грудня збільшила постачання бойової техніки та озброєння до окупованих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Таким чином, командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові можливості оперативного угруповання російських окупаційних військ, зазначають Патріоти України.

Окупанти приховано завозили пальне, бойову техніку, озброєння та боєприпаси, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Для постачання озброєння в з'єднання та частини 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів російські найманці використовували залізничний та автомобільний транспорт. Також для прихованого постачання військового майна окупанти використовували так звані "гуманітарні конвої".

Крім того, РФ помітно збільшила постачання бойових броньованих машин як нових, так і відновлених або модернізованих на російських ремонтних підприємствах.

Також в ОРДЛО направили кадрових російських військовослужбовців та найманців-громадян РФ. Вони повинні доукомплектувати ряди окупаційних розвідників, снайперів, артилеристів, зв'язківців, спеціалістів радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...