Готується масштабна окупація? Путін з трьох аеродромів перекидає війська в Казахстан

Представники команди очільника Кремля Володимира Путіна офіційно підтвердили, що російські літаки військово-транспортної авіації продовжують активно перекидати основні сили свого контингенту ОДКБ на територію Казахстану з аеродромів у Московській, Івановській та Ульяновській областях, зазначають Патріоти України.

"Підрозділи Повітряно-десантних військ зі складу російського контингенту миротворчих сил ОДКБ… знаходяться на аеродромах вантаження "Чкаловський", "Іваново-Північний", "Ульяновськ-Східний", — йдеться в повідомленні. Окрім того, наголошується, що підрозділи повітряно-десантних військ вже вантажать штатну техніку та озброєння.

Також в Міноборони РФ звернули увагу на те, що підрозділи зі складу російського "миротворчого" контингенту, які раніше прибули на територію Республіки Казахстан, взялися за виконання поставлених завдань та забезпечення прийому і розгортання основних сил "миротворчого" контингенту.

Як уже згадувалося раніше, ще 5-го січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв публічно закликав країни-учасниці Договору про колективну безпеку (ОДКБ) терміново ввести війська для боротьби з "терористами".

Що важливо розуміти, Володимир Путін позиціонує ОДКБ як альтернативу НАТО. Політологи ж вважають ОДКБ структурою, за допомогою якої російська влада отримала можливість керувати сусідніми країнами. Варто звернути увагу на те, що це перший випадок в історії, коли ОДКБ почала надсилати своїх "миротворців" до країн-учасниць довогору. Зазначимо, що білоруські миротворці прибули до Казахстану: підрозділ доставили п’ятьма літаками Іл-76.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...