Готується щось грандіозне? На Заході розповіли про вербування Путіним екс-шпигунів у масштабний проект

Президент Росії Володимир Путін використовує колишніх шпигунів для просування своїх інтересів в Європі і керівництва енергетичними проектами, такими як скандальний "Північний потік". Про це розповів "Апострофу" данський журналіст-розслідувач Йенс Гювсгаард, передають Патріоти України.

За його словами, в самій Росії Путін в 2001 році звільнив усе керівництво "Газпрому" і замінив його на своїх людей, зокрема, главою корпорації став Олексій Міллер - помічник Путіна з органів влади Санкт-Петербурга часів 1990-х. Пізніше знайомі президента РФ з КДБ і ФСБ були призначені директорами компанії.

Однак, Гювсгаард зазначає, що таку тактику Путін використовує не тільки в Росії. "Керуючий директор "Північного потоку" Матіас Варніг - колишній офіцер "Штазі" ("філія" КДБ в окупованій Східній Німеччині - Staatssicherheit, - "Апостроф"). Путін в той час був агентом КДБ, а Варніг - капітаном "Штазі", вони працювали разом в Дрездені. Варніг був одним з тих, хто працював над призначенням колишнього німецького канцлера Герхарда Шредера головою ради директорів "Північного потоку", - каже журналіст.

Гювсгаард вважає, що призначення Шредера було вдалим кроком, оскільки дозволило залучити до лобіювання російських інтересів пов'язаних з екс-канцлером Німеччини європейських політиків. "Наприклад, колишній прем'єр Швеції Йоран Перссон і колишній прем'єр Фінляндії Пааво Ліппонен консультували будівництво газопроводу. Тому Путін продовжує використовувати гроші, щоб розширити сферу впливу на країни Скандинавії і Німеччини. Тобто це історія про те, як Кремль використовує зв'язки зі шпигунським минулим", - резюмував Гювсгаард.

Джерело: Апостроф

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...