Готується великий договірняк? Зеленський зробив гучну заяву по "угоді" з Путіним щодо Донбасу (відео)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не виключає, що Україна може укласти мирну угоду щодо Донбасу з главою Росії Володимиром Путіним. Про це він заявив в інтерв'ю ВВС HARDtalk, передають Патріоти України.

Журналіст запитав, чи вірить Зеленський, що зможе укласти мирну угоду з Володимиром Путіним, яка поверне всі українські території, включно з Кримом.

"Я вірю в це. В іншому випадку я б не йшов у президенти України. Це дуже складно, і тут нам потрібна допомога всього світу, це правда. Але я не втрачаю цю віру", - відповів Зеленський.

Глава держави також заявив, що бачить прогрес на сході України і що припинення вогню дає результати. На це журналіст навів йому цифри спостерігачів ОБСЄ - 1400 порушень режиму припинення вогню з липня.

"Це так. Я розумію, що є такі складні й трагічні цифри. Якщо ми порівнюємо з вами 14 тисяч і, наприклад, в такій же період раніше це було 80 або 90 тисяч порушень, то ви бачите велику різницю", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна не реагує на одиночні постріли з окупованої території. "Ми не повинні робити те, що призведе до ескалації цього конфлікту. Хоча є втрати. Результат - за 75 днів загинула одна людина. Одна. Я вважаю, що це наша перемога. Але ви маєте рацію, ми не зробили поки що все, що обіцяли ", - резюмував він.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...