Готується великий наступ? РФ перекидає значну кількість військ на територію окупованого Криму, - Скібіцький

Через контрнаступ Збройних сил України Росія перекидає велику кількість військ на територію окупованого Криму. Надалі їх хочуть використати для ведення бойових дій у південних областях, передають Патріоти України.

Із такою заявою виступив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю The Guardian. За його словами, РФ два тижні тому вивела з Донеччини тактичні групи повітряно-десантних військ і перекинула їх в окупований Херсон.

Також загарбники перекидають війська зі свого східного військового округу, які були задіяні для атаки на Слов'янськ.

"Якби Росія виграла битву на півдні та сході України, вона продовжила б нові наступальні операції, щоб захопити більше території України, використовуючи підрозділи, які зараз формуються в Росії", – попередив Скібіцький.

Представник ГУР МО України зазначив, що крім додаткової зброї Україні потрібна допомога у підготовці військ за кордоном.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...