Готуйтеся: Зеленський підтримав введення карантину вихідного дня в Україні

Через стрімке поширення коронавірусу в Україні карантин вихідного дня буде введено найближчим часом. Президент Володимир Зеленський підтримав цей захід і зазначив, що це може допомогти уникнути жорсткого локдауну. Про це повідомляє прес-служба глави держави, передають Патріоти України.

"Тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок і тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим", - заявив Зеленський.

Як повідомив 9 листопада на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, карантин вихідного дня в Україні буде запроваджено найближчим часом.

"Найближчим часом буде запропоновано і проголосовано Кабінетом міністром України (постанова, - " Апостроф") про більш жорсткий карантин в вихідний день. Ми будемо робити все можливе, щоб врятувати систему охорони здоров'я від колапсу і не зупиняти економіку", - сказав він.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...