Готують грунт для нової війни? Представник Путіна звинуватив Казахстан у затопленні регіонів Росії

У паводку, який накрив низку областей РФ, та прориві дамби в Оренбурзькій області РФ винний Казахстан, передають Патріоти України.

Казахстан повинен був «узгодженіше» скидати воду у своїй системі водосховищ, щоб Росія могла уникнути паводків у Курганській та Тюменській областях. Про це заявив повноважний представник президента РФ в Уральському федеральному окрузі Володимир Якушев, пишуть росЗМІ.

«Коли у нас ось такі ось зими і коли у нас досить велика кількість снігу, і у водосховищі накопичується досить великий запас води, то нам є в цьому плані, що відпрацювати з нашими колегами з Казахстану, щоб скидання водосховищ цієї води було більшим. узгоджений, правильним і більш рівним», – заявив Якушев.

За його словами, у майбутньому за рахунок коригування скидів у Казахстані проблем із паводками у кількох областях можна буде уникнути. Поки що ж у Кургані готуються до «великої води». За попередніми оцінками, це історичний максимум. Тому додатково відсипаються ті ділянки, де є підстави вважати, що висота дамби буде недостатньою», – зазначив повпред президента. При цьому Якушев не став гарантувати, що заходи «на 100%» допоможуть впоратися зі стихією.

Найбільш гостра ситуація з паводком склалася в Оренбурзькій області, де 5 квітня в Орську стався прорив греблі після підвищення рівня води у річці Урал. У регіоні затопило понад 10 тис. житлових будинків. Пікового рівня води в Уралі в Оренбурзі очікують 10 квітня.

У регіоні оголошено режим надзвичайної ситуації. Такий режим введено в деяких районах Тюменської, Курганської і Самарської областей.

"На Калінінград уже попрямували перші пакети з окупантами":: Експерт розповів про ситуацію на Харківщині

четвер, 16 травень 2024, 15:44

ійськовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан оцінив дії окупантів на Харківщині як "тактичне просочування", тобто коли малим групам вдається проходити між укріпленими районами противника. Про це він розповів "24 каналу"....

Росія може розпочати новий наступ на Сумщині? Жданов оцінив небезпеку для регіону

четвер, 16 травень 2024, 14:50

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times повідомив, що Росія може розпочати новий наступ у Сумській області. Скільки військ накопичила російська армія біля кордону, коли ворог може піти у на...