Готують якусь капость? Російська делегація на чолі з Лавровим зустрілася з Пашиняном в Єревані

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров та міністр оборони Сергій Шойгу 21 листопада зустрілися в Єревані з прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном, щоб обговорити імплементацію перемир’я у війні за Нагірний Карабах, укладене за участі Росії між Вірменією та Азербайджаном, інформують Патріоти України.

За повідомленням офісу Пашиняна, під час зустрічі голова вірменського уряду заявив, що вірмени «завжди відчували підтримку Росії» під час війни, в тому числі особисту «підтримку» президента Росії Володимира Путіна та російського уряду.

Шойгу сказав Пашиняну, що російські миротворці, розміщені для спостереження за перемир’ям, «охопили майже всю територію» сепаратистського регіону Азербайджану Нагірного Карабаху з моменту підписання перемир’я 10 листопада. За його словами, російські військові стежать за дорогою до Степанакерта – головного міста Нагірного Карабаху, відомого азербайджанською мовою як Ханкенді.

Шойгу також заявив, що російські війська «забезпечують повернення біженців», додавши, що «мирне життя вже встановилося». Після зустрічі з вірменськими чиновниками в Єревані, високопоставлена російська урядова делегація відправилася в Баку на зустрічі з азербайджанськими чиновниками 21 листопада.

Окрім Лаврова та Шойгу, до складу делегації входять віцепрем’єр-міністр Росії Олексій Оверчук, міністр охорони здоров’я Михайло Мурашко, голова Федеральної служби охорони здоров’я та прав споживачів Росії Анна Попова та віцепрем’єр-міністр Олександр Новак.

Серед сфер відповідальності Новака – нафтова та газова промисловість. Візити російської делегації відбулися на наступний день після того, як президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що його війська взяли під контроль азербайджанський район Агдам на північному сході Нагірного Карабаху за умовами перемир’я.

Агдам – один із семи азербайджанських районів навколо Нагірного Карабаху, який був захоплений етнічними вірменськими сепаратистами, в ході бойовикх дій проти азербайджанських сил на початку 1990-х.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...