Готують обстріл українських міст: Окупанти підтягують нове озброєння

Російські загарбники перемістили у Брянську область РФ берегові ракетні комплекси "Бал" та планують ними обстрілювати українські міста. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України.

Встановили, що установка належить 11-й окремій береговій ракетно-артилерійській бригаді військ чорноморського флоту РФ, що базується в селищі Уташ Краснодарського краю.

Зазначається, що цей дивізіон призначений для ураження кораблів, проте через відсутність відповідних ракет «Бал» отримав таку ж дальність та можливість стрільби по сухопутних цілях, як і береговий ракетний комплекс «Бастіон». Відомо, що останній застосовує надзвукову ракету «Онікс».

«Для цього на озброєння комплексу стоять ракети Х-35/35У, які після модернізації в 2021 році надали нові можливості. А саме збільшили дальність з 260 до 500 км», – йдеться у повідомленні.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...