Готують прорив? Росіяни заводять нові резерви на Харківщину та відправляють ДРГ, - військовий

Юрій Федоренко, командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади, зауважує, що російські окупанти не мають успіхів у Харківській області, але свої наміри щодо неї полишати не збираються, передають Патріоти України.

"Сили оборони активно утримують противника. Противник успіхів у Харківській області не має", - зазначив в ефірі телемарафону Федоренко і підкреслив, що Силами оборони України для цього ведеться "титанічна робота".

За його словами, динаміка позитивна і можна сказати, що тактична ініціатива переходить на бік Сил оборони. "Противник не збирається полишати свої наміри по Харківщині… Так чи інакше, він заводить все нові й нові резерви. Незважаючи на втрати, залучає додаткову техніку і намагається тримати сталу динаміку інтенсивності бойових дій", - зауважив військовий.

Федоренко додав, що працюють диверсійно-розвідувальні групи ворога, але українські прикордонники вчасно виявляють їх, частково противника ліквідують.

"Дуже суттєву загрозу на поточний момент складає авіація противника, яка працює більш ніж інтенсивно. Як по безпосередньо передній лінії, так і по прифронтових селах, містах, і зокрема по самому місту Харкову", - підкреслив він.

За словами командира батальйону, це питання може бути вирішене шляхом підтримки партнерів України, які мають дати дозвіл на застосування високоточної зброї вглиб Росії, зокрема по тих летовищах, звідки злітають ворожі літаки.

На запитання щодо роботи української розвідки та ворожих ДРГ, Федоренко зазначив, що "розвідка чітко усвідомлює, що противник має можливості наростити зусилля в Харківській області". "Буде робити це чи ні, і по термінах - це все питання, яке контролює і володіє наша розвідка. Відповідно, в разі посилення ескалації в Харківській області, я впевнений в тому, що Сили оборони зможуть зустріти ворога більш ніж гідно", - сказав він.

Курськ масово атакували українськи безпілотники. Загорівся житловий будинок (відео)

четвер, 25 липень 2024, 0:30

Увечері 24 липня ударні БПЛА атакували російський Курськ і Курську область. Про це у себе в Telegram повідомив виконувач обов'язків губернатора Олексій Смирнов. . "У небі над Курською областю працює ППО. Відійдіть від вікон! Наближатися до уламків БПЛ...

Кулеба пояснив китайському візаві, на що Україна ніколи не піде в пошуках миру

середа, 24 липень 2024, 23:59

Україна не прогнеться на жодні ультиматуми щодо завершення війни. Китай згодний, що для закінчення війни потрібно досягти "сталого миру", а не його ілюзії. . Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після переговорів у Китаї, повідомляють...