Готують стратегічні резерви: Військовий експерт відповів, коли росіяни розпочнуть новий наступ

Росіяни можуть готувати стратегічні резерви для нового наступу, який, на думку військового експерта Ігоря Романенко, розпочнуть наприкінці зими - на початку весни. Про це генерал-лейтенант Романенко розповів "24 каналу", передають Патріоти України.

"До цього часу українська сторона буде мати вікно можливостей, аби вплинути на ситуацію на півдні та на сході", – зазначив експерт. За його словами, наразі українські бійці мають два потенційних напрямки для ударів – на Запоріжжі та на Херсонщині.

Генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає найбільш перспективним з військової точки зору Запорізький напрямок. "Завдавши удару там, можна розколоти систему оборони ворога на Півдні з усім негативними наслідками для південного угруповання його військ. Росіяни й самі це розуміють, тож намагаються проводити відповідні антизаходи для укріплення оборони", – сказав він.

Романенко додав ще один напрямок з Херсона на Скадовськ. "Якщо завдати удару там, то угруповання противника, зосереджене в районі Каховки та Нової Каховки, опиниться в оперативному оточенні. Окупанти також бачать таку можливість, і потрапляти в цю ситуацію не хочуть", – зауважив він.

Експерт також пояснив, що такі дії змусять ворога самостійно виводити свої війська у Крим або на територію Росії. "Такий підхід є проявом професіоналізму дій в ЗСУ. Це не стратегія навали, яку використовують росіяни", – додав Романенко. За його словами, ці напрямки для потенційних ударів формують картину відповідних перспективних дій. Тож, потрібно довіряти командуванню ЗСУ, яке постійно аналізують розвіддані.

Чи буде велика війна: Журналісти Bloomberg описали чотири сценарії відповіді Ізраїлю за атаки Ірану

четвер, 18 квітень 2024, 7:48

Ізраїль обіцяє помститися Ірану за атаку безпілотників і ракет у вихідні. Поки США та Європа закликають до стриманості, Ізраїль зважує свій вибір. Варіанти відповіді Ізраїлю на недавню атаку Ірану варіюються від ударів по ядерних об'єктах до кібератак....

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...