Готують "загадкову споруду"? Плетенчук розповів, як РФ намагається захистити Кримський міст

Російські окупанти завозять до Кримського мосту колосальну кількість систем протиповітряної оборони (ППО). А також будують якусь незрозумілу морську споруду, передають Патріоти України.

Про це розповів речник Військово-морських сил (ВМС) Збройних сил України (ЗСУ) Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону. Він наголосив, що зараз насиченість ППО самого півострова та навколо Кримського мосту дуже висока.

"Півострів нашпигований системами ППО максимально можливо. Тому що він має для окупантів не тільки прагматичний сенс, а й символічний. Вони сакралізували, як Кримський міст, так і сам Крим. Фактично російська агресія в Україні почалася з Криму. І для них це ключова локація", – пояснив Плетенчук.

Речник зазначив, що Крим є базою для південного угруповання Збройних сил Росії, оскільки на півострові відбувається відновлення особового складу ворога, поповнюються підрозділи, а також проходять різні тренування.

За словами Плетенчука, наразі на Кримському півострові розташовано усі наявні в запасі ворога системи ППО різного радіуса дії.

"Всі наявні в нього системи ППО ворог використовує. Не впевнений хіба що щодо "Торів", але ми бачимо, що він використовує системи як дальнього радіусу дії, так і ближнього. Це в першу чергу різноманітні системи типу С-300, С-400, і навіть С-500. І звісно, це "Панцирі", – розповів речник.

Також окупанти будують біля Кримського мосту загадкові загорожі. І поки що немає інформації щодо цієї "загадкової споруди".

"Про це ми дізнаємося, коли вони добудують ці об'єкти, тоді вже можна буде сказати, що це саме. Але ми бачимо що ворог паралельно будує споруди з обох боків, це можуть бути як захисні споруди, так і технічні, так і перехід. Поки що я не готовий надати інформацію, що саме він будує. Але враховуючи те, що наближається сезон штормів, ймовірність того, що він добудує це цього року, дуже низька. Також питання, чи витримає ця конструкція ті погодні умови, які будуть в Керченській протоці в середині осені", – каже Плетенчук.

Переставляння стільців у "зеленій" владі: Фракція "Слуг народу" підтримала кандидатури на посади нових міністрів, котрих запропонував Зеленський. Опубліковано список (скриншот)

середа, 4 вересень 2024, 22:14

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія оприлюднив результати зустрічі нардепів з президентом України Володимиром Зеленським. Парламентарі передбачувано погодились підтримати кандидатів, яким глава держави пропонує довірити дев'ят...

"Президент сказав, що я йому потрібна ": Верещук зробила заяву щодо своєї нової посади

середа, 4 вересень 2024, 21:27

Віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук підтвердила, що очікує призначення в Офіс президента (ОП). Про це вона написала у Telegram, передають Патріоти України. "Президент сказав, що я йому потрібна ...