Готуються до ядерної війни: Росіяни будують літак "Судного дня"

Російська Федерація розпочала будівництво «літака Судного дня» - борта для управління військами на випадок ядерної війни на базі нового широкофюзеляжного Іл-96-400М. Про це йдеться в матеріалі РІА «Новости» з посиланням на джерело в оборонно-промисловому комплексі, передають Патріоти України.

Згідно зі словами джерела, російські Повітряно-космічні сили отримають два таких літака. У перспективі можливе також і замовлення третього повітряного пункту управління (ВзКП). Проект носить назву «Ланка-3С».
Зазначається, що начинка літака надасть можливість доводити накази до наземних і підводних пускових установок в радіусі шести тисяч кілометрів. У жовтні 2020 вперше повідомлялося про плани відновити російські ВзКП. Тоді співрозмовник агентства ТАСС казав, що новинка значно підвищить час бойового чергування повітряного пункту управління в повітрі і збільшить зону охоплення управління військами.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...