Готуються до можливого вторгнення Білорусі: На Волині склали план евакуації населення

На Волині склали план евакуації населення у випадку можливого вторгнення з боку Білорусі. Найпершими отримають допомогу жителі прикордонних населених пунктів. Про це заявив перший заступник голови обласної військової адміністрації Сергій Мовенко, повідомляє Суспільне, передають Патріоти України.

За його даними, першими будуть евакуйовувати жителів Камінь-Каширського та Ковельського районів. "Якщо, не дай Боже, буде пряме вторгнення – є план, який було обговорено на засіданні евакуаційної комісії", – сказав Мовенко.

На Волині не виключають, що евакуація може знадобитися всім жителям області. Такий варіант розглядають у випадку масштабної агресії. "Впевнений, наші військові цього не допустять", – додав Мовенко.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...