Готуються до нових атак: На Донбасі виявили нові укріплення російських окупантів, збудовані під час "хлібного перемир'я", - ОБСЄ

Новые траншеи

"Гібриди" Путіна використовують перемир'я на Донбасі з метою підготовки нових траншей на лінії зіткнення. Про це йдеться в свіжому звіті місії ОБСЄ в Україні. Так, нові оборонні споруди були виявлені поблизу непідконтрольних Україні сіл Зернове, Молодіжне і Петровське на Луганщині, зазначають Патріоти України.
«За доступними СММ даними повітряного спостереження виявлено наявність нової траншеї, що проходить приблизно на 100 м з північного сходу на південний схід, а також розширення існуючої траншеї, що проходить приблизно на 20 м з південного заходу на північний схід, на полігоні на південь від н. п. Зернове», - йдеться в звіті.
Відзначається, що на знімках, зроблених 5 серпня в цьому ж районі, траншеї не було.
Крім того, нова 30-метрова траншея була помічена в 500 м на північний захід від села Молодіжне - вона вела в бік поля з мінометної вогневої позицією.
А 22 серпня поблизу блокпоста збройних формувань на автодорозі C051532 між селами Стила і Петровським спостерігачі бачили "ополченців", які виконували земляні роботи в глибоких траншеях, частково закритих колодами. Там же була виявлена прихована вогнева позиція (приблизно в 20 м на північ від траншеї).
Відзначимо, що російські окупаційні війська, на відміну від українських військових, продовжують ігнорувати «хлібне перемир'я».
Так, 23 серпня найманці тричі обстріляли позиції військових Операції Об'єднаних сил з гранатометів і стрілецької зброї, а з ранку Дня Незалежності України двічі стріляли з протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї. В т.ч. обстріли зафіксовані в районі Мар'їнки і Павлопіль (Донецька область).

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...