Готуються до війни? У Білорусі вирішили закупити "похоронні" жетони одразу для 20 тис. військових

Міністерство оборони республіки Білорусь оголосило тендер на закупівлю жетонів для військовослужбовців. Загалом планується закупити 20 тисяч жетонів. Наголошується, що такі жетони можна використовувати для упізнання вбитих. Про це повідомляє Telegram-канал "Білорусь головного мозку" із посиланням на сайт держзакупівель, передають Патріоти України.

У документах сказано, що жетон виготовляється з алюмінієвого сплаву у вигляді прямокутної пластини із закругленими кутами, написом "ВС Білорусі", а також серією, номером та таблицею груп крові та резус-факторів.

Примітно, що такі жетони видаються лише тим, хто слугує за контрактом та офіцерам запасу. При цьому загальна кількість жетонів у тендері втричі перевищує загальну чисельність військовослужбовців, які служать за контрактом збройних сил. "Припускається, що закупівля може здійснюватися з метою заміни старих жетонів. Але не виключено, що диктатор у такий спосіб готує часткову мобілізацію", – пише Telegram-канал.


Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...