Готуються до втечі? У Херсонській області окупанти шукають бомбосховища та скуповують надувні човни, - українська розвідка

У Херсонській області російські окупанти почали шукати бомбосховища та скуповувати надувні човни з матрацами. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

За даними відомства, під час огляду підземних комунікацій Херсонського бавовняного комбінату військові РФ намагалися з'ясувати, чи можливо розмістити в них 40 одиниць військової техніки. Вони проводили фотозйомку приміщень та шукали карту тунелів.

«Під час огляду з'ясувалося, що в тунелях обладнано укриття для співробітників підприємства, де було створено запас продуктів та води. Тієї ж ночі окупанти зірвали замки з приміщень і викрали всі запаси», - додали в українській розвідці.

У ГУР також розповіли, що в селищі Антонівка окупанти масово скуповують та вилучають усі наявні плавзасоби, у тому числі надувні човни та матраци.

У захопленій Чорнобаївці окупанти знищують телекомунікаційні мережі українських провайдерів, які відмовилися співпрацювати з окупаційною адміністрацією. Демонтуються комутаційні шафи, вирізаються волоконно-оптичні та мідні кабелі.

Також запроваджено заборону на здійснення платіжних операцій українською валютою на місцевих ринках. Здійснюється демонтаж терміналів та банкоматів, які підтримують гривневі операції.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...