Готуються розпочати з Донбасу Третю світову? Російські окупанти перекидають в ОРДЛО нову техніку з радіаційним захистом

ІМР-3 машина для розчистки доріг в бойових умовах

Місія ОБСЄ виявила на коупованій території інженерну машину розгородження ІМР-3. Така техніка надійшла на озброєння армії Росії у 1999 році та ніколи не перебували на озброєнні Збройних Сил України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Inform Napalm

ІМР-3 створена на базі танка Т-90, призначена для забезпечення просування військ та виконання інженерних робіт в зонах з високими рівнями радіоактивного зараження місцевості. Серійне виробництво було організоване на ВАТ "НПК "Уралвагонзавод" (м. Нижній Тагіл).

Інженерні машини розгородження призначені для прокладання проходів, розчистки завалів і руйнувань під час інженерного забезпечення бойових дій військ.

Для виконання цих завдань машини оснащуються бульдозерним, крановим та додатковим (ківш, скребок, бур) обладнанням.

Озброєння спецтехніки - дистанційна керована зенітно-кулеметна установка калібру 12,7 мм, змонтована на башті, яка захищає екіпаж від нападу з повітря, веде боротьбу з легкоброньованими наземними цілями і живою силою супротивника. Також є термодимова апаратура для постановки димової завіси.

Екіпаж, вузли та агрегати всередині машини захищає система, яка 6-кратно ослаблює проникаючу радіацію ядерного вибуху і 120-кратно – гамма-випромінення радіоактивно зараженої місцевості.

У систему життєзабезпечення єкіпажу входять пристрої кип'ятіння води та розігрівання їжі, а також збору та зберігання відходів життєдіяльності, що дає змогу виконувати бойові завдання, не виходячи з машини впродовж трьох діб. Також машина має можливість самоокопування. Час самоокопування 12-30 хв.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...