Готував ракетний удар по електропідстанціях Кропивницького: СБУ викрила чергового російського агента (фото)

У Кіровоградській області викрили зрадника України, завербованого російською ФСБ, який збирав інформацію ворогу для масованого обстрілу території обласного центру. Про це інформує пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Встановлено, що зрадника із прокремлівськими поглядами, які він неодноразово оприлюднював серед свого оточення, спецслужба РФ завербувала після початку повномасштабного вторгнення. Зраднику доручили збирати інформацію про розміщення підрозділів Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури на території регіону для ФСБ.

Насамперед його цікавили локації місцевих об’єктів енергетики. Для цього зловмисник виходив на місцевість та здійснював фото-, відеофіксацію українських об’єктів. Після цього "звіт" з електронними координати передавав ворогу через анонімні месенджери.

Також росіяни доручили йому встановити GPS-трекер біля однієї з трансформаторних підстанцій у Кропивницькому. За сигналами "маячка" окупанти мали намір скоригувати ракетний удар по українському енергооб’єкту.

"У разі успішної повітряної атаки загарбники планували продовжити серію обстрілів по території обласного центру, використовуючи "наводки" агента ФСБ. Однак, співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали на спробі встановлення GPS-пристрою поблизу міської електропідстанції", - йдеться в повідомленні.

Під час огляду місця події та обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили:

  • GPS-трекер із сім-картою мобільного оператора;
  • телефони та комп’ютерну техніку із доказами листування з представником ФСБ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...